Materiale de descărcat

Pentru a-ți fi de ajutor...

Indicele glicemic

Factor esențial de luat în considerare în dietetică.

Toți nutriționiștii sunt de acord că indicele glicemic al unui aliment este un factor esențial de luat în considerare în dietetică. Cu ce ​​corespunde? De ce poate varia? Ce alimente să aleg?

al alimentelor

Scala Bristol

de apreciere a scaunului funcție de aspectul și consistența acestuia

Scala Bristol, dezvoltată de Dr. Ken Heaton de la Universitatea Bristol și publicată în anul 1997 în Scandinavian Journal of Gastroenterology, a devenit un instrument de diagnostic util pentru clinicienii care lucrează cu pacienți care suferă de tulburări gastrointestinale.

de apreciere a scaunului

de apreciere a scaunului

Despre fibrele alimentare

Aportul corect de fibre o piesă importantă în puzzle-ul sănătății tale.

O zicală cunoscută spune că suntem ceea ce mâncăm, alți specialiști adaugă suntem ceea ce digerăm. Deci ceea ce mănânci poate să te mențină sănătos sau poate să îți creeze probleme digestive și de aici alte probleme de sănătate. Mulți oameni mănâncă prea multe alimente procesate, prea mult zahăr și prea puține fibre, având un aport de fructe și legume scăzut. Pentru că multe probleme de sănătate pot fi prevenite printr-o dietă sănătoasă acest articol îți oferă informații de care ai nevoie despre consumul de fibre.

Cantitatea de fibre la 100g aliment

Cantitatea de fibre per porție