Piure de conopidă
INGREDIENTE
- 1 conopidă proaspătă de aproximativ 1 kg sau conopidă congelată
- 4 căței de usturoi
- 75 g unt
- 60 g smântână sau 50 ml lapte
- frunze de pătrunjel sau fistic mărunțit, pentru ornat
- sare după gust
MOD DE PREPARARE
-
- Se spală conopida și se taie în buchețele mici, apoi se pune la fiert în puțină apă într-o oală cu capac (conopida congelată se pune la fiert când apa dă în clocot). Se lasă la fiert 5 – 7 minute din momentul în care apa dă în clocot. Conopida înmuiată se strecoară foarte bine.
- Într-o oală se pune untul la topit împreună cu usturoiul zdrobit pentru 2 minute. Aroma generată de usturoiul călit în acest mod schimbă radical gustul piureului de conopidă.
- În oala în care ați topit untul, adăugați conopida bine scursă, smântâna sau laptele, sarea și blenduiți totul cu ajutorul unui blender vertical.
Sugestie de servire
Pireul de conopidă se servește cald; pentru ornare folosiți frunze de pătrunjel tocate mărunt sau fistic mărunțit, după preferințe.
Pireul de conopidă este delicios și ușor de preparat. Este o modalitate de a introduce în alimentația copiilor conopida destul de rar agreată de prichindei.
Pireul de conopidă se poate servi cu orice tip de carne, deoarece are foarte puțini carbohidrați, astfel digestia se va face corect și ușor. Multă lume nu știe că asocierea clasică – carne cu cartofi – este total indigestă. Mai multe informații despre asocierea corectă a alimentelor găsiți într-un articol dedicat pe blog.
În aceeași manieră puteți prepara piureul de broccoli, rețetă pe care o puteți găsi aici.