Piure de broccoli
INGREDIENTE:
- 1 kg de broccoli proaspăt sau congelat
- 4 căței de usturoi
- 75 g unt
- 60 g smântână sau 50 ml lapte
- frunze de pătrunjel sau fistic mărunțit, pentru ornat
- sare după gust
MOD DE PREPARARE
-
- Se spală broccoli și se taie în buchețele mici, apoi se pune la fiert în puțină apă într-o oală cu capac (broccoli congelat se pune la fiert când apa dă în clocot). Se lasă la fiert 5 – 7 minute din momentul în care apa dă în clocot. Broccoli înmuiat se strecoară foarte bine.
- Într-o oală se pune untul la topit împreună cu usturoiul zdrobit pentru 2 minute. Aroma generată de usturoiul călit în acest mod schimbă radical gustul piureului de broccoli.
- În oala în care ați topit untul, adăugați broccoli bine scurs, smântâna sau laptele și sarea apoi blenduiți totul cu ajutorul unui blender vertical.
Sugestie de servire
Pireul de broccoli se servește cald; pentru ornare folosiți frunze de pătrunjel tocate mărunt sau fistic mărunțit, după preferințe.
Pireul de broccoli este delicios și ușor de preparat. Este o modalitate de a introduce în alimentația copiilor broccoli destul de rar agreată de prichindei.
Pireul de broccoli se poate servi cu orice tip de carne, deoarece are foarte puțini carbohidrați, astfel digestia se va face corect și ușor. Multă lume nu știe că asocierea clasică – carne cu cartofi – este total indigestă. Mai multe informații despre asocierea corectă a alimentelor găsiți într-un articol dedicat pe blog.
În aceeași manieră puteți prepara piureul de conopidă, rețetă pe care o puteți găsi aici.