INGREDIENTS
- 1 clove garlic
- 3 tablespoons olive oil
- 3 tablespoons red wine vinegar
- 1 teaspoon dried oregano
- kosher salt and freshly ground black pepper to taste
- 4 cups roughly chopped ripe tomatoes, I used cherry tomatoes
- 2 cups roughly chopped cucumbers, I used persian cucumbers
- 2 red or yellow peppers, cut into chunks
- 1/2 red onion, thinly sliced
- 8 ounces feta, drain and crumbed
- freshly ground black pepper to taste
INSTRUCTIONS
- In a small bowl, whisk together all the ingredients for the vinaigrette. Season the vinaigrette with salt and pepper and set it aside.
- In a large bowl. combine all of the vegetables and gently toss together. Pour the Greek vinaigrette over the vegetables, and again, gently toss to coat them. Crumble the feta over the salad and then very gently toss the cheese into the vegetables.
- Taste and adjust for more freshly ground black pepper if desired. Serve immediately at room temperature, or chill before serving.
INGREDIENTE
Pentru vinaigretul grec
1 cățel de usturoi
3 linguri de ulei de măsline
3 linguri de otet de vin rosu
1 lingurita de oregano uscat
kosher sare și piper negru proaspat macinat la gust
Pentru salată
4 cești roșii tocate coapte, am folosit roșii de cireșe
2 cești castraveți tăiați aproximativ, am folosit castraveți persan
2 ardei roșii sau galbeni tăiați în bucăți
1/2 ceapă roșie, tăiat subțire
8 oz feta, scurgeți și fărâmițate
piper negru proaspat macinat la gust
INSTRUCȚIUNI
Într-un castron mic, amestecați toate ingredientele pentru vinaigret. Se condimentează vinaigretul cu sare și piper și îl lasă deoparte.
Într-un castron mare. combinați toate legumele și aruncați ușor împreună. Se toarnă vinaigretul grecesc peste legume și, din nou, se aruncă ușor pentru a le acoperi. Puneți feta peste salată și apoi aruncați foarte ușor brânza în legume.
Gustați și reglați pentru mai mult piper negru proaspăt măcinat, dacă doriți. Serviți imediat la temperatura camerei sau răciți înainte de servire.